Lid Worden

Sociale, betrouwbare en betrokken ZZP’ers gezocht!!

Waarom zou je je aansluiten bij de Afbouw Alliantie? Steeds meer opdrachtgevers weten ons te vinden. Dus zoeken wij naar meer ZZP’ers die uit het juiste hout gesneden zijn. Die bij ons passen en invullen waarom aannemers voor ons kiezen: Een Afbouw Alliantie-vakman combineert ondernemerschap met verantwoordelijkheid voor kwaliteit en totale kosten. Hij gaat voor een lange termijnrelatie, waarbij we meedenken met elkaar, ook voor en na ons in het bouwproces. Hij ingrijpt als hij ziet dat zaken niet efficiënt gaan, dat overbodige kosten worden gemaakt. Zorgt ervoor dat de vakman in hetzelfde project niet opdraait voor de kortzichtigheid en desinteresse van anderen. Niet omdat iemand dat van je vraagt, of een leidinggevende dat zelfs verplicht, maar omdat je zelf echt vindt dat dit belangrijk en logisch is. Denken en doen samengebracht. Plezier in je werk komt weer terug.

Meer zekerheid én mogelijkheden

Onze leden vinden het ook prettig om in een organisatie als de Afbouw Alliantie te werken. Met gelijkgestemden, onderscheidend en trots. Je bent geen ‘Eenpitter’ die soms speelbal is en alles zelf moet opknappen, maar onderdeel van een familie waar je op kunt terugvallen. Beschikbaar werk wordt in overleg, open en transparant, onder de leden verdeeld. De kans dat je tussen projecten in helemaal zonder werk zit, neemt daarmee aanzienlijk af. Als ZZP’er bij de Afbouw Alliantie maak je jezelf bovendien minder afhankelijk van je huidige opdrachtgevers. Je maakt gebruik van het gezamenlijke netwerk van de leden van de Alliantie en profiteert van de aanbestedingen die we voor alle leden ingaan. Dat geeft een bredere basis en meer zekerheid en flexibiliteit. Daarnaast ben je als onderdeel van een stabiele club minder kwetsbaar voor fraude en faillissementen. We sluiten waar nodig collectieve verzekeringen af, die als zelfstandige al snel onbetaalbaar worden.

Eerlijk en open zaken doen.

We bepalen als alliantie gezamenlijk de voorwaarden waarmee we aanbestedingen ingaan. De tarieven die leden aan de Afbouw Alliantie kunnen berekenen. En hoe we de opbrengsten (overwinst na aftrek van kosten, zoals de uurtarieven van de individuele leden, en investeringen) eerlijk verdelen onder de eigen leden. Alles in overleg, je doet alleen maar mee nadat je betrokken bent geweest bij het bepalen van de uitgangspunten. Er zijn voor leden zelfs mogelijkheden om aantrekkelijk te investeren in de Alliantie, waarbij het rendement niet alleen komt uit de groei van omzet en winst, maar ook door mogelijk reële rendement op het geïnvesteerde bedrag (rentevergoeding van de Alliantie). Je hebt natuurlijk het recht om je geïnvesteerd bedrag later weer op te vragen. Je bent dus nog steeds ondernemer en kan investeren in je eigen bedrijf.

Goede naam Afbouw Alliantie bewaken

Wat we uitdrukkelijk niet zoeken zijn tussenmannetjes. Dus geen aanbieders van personeel of ZZP’ers. We doen alleen maar zaken met de professionele ZZP’er zelf, zodat we van elkaar op aan kunnen. Want de naam van de Afbouw Alliantie moet blijven staan als een huis; daar het interessant en aantrekkelijk is om bij aan te sluiten! Zodat onze opdrachtgevers er van gegarandeerd zijn dat ze in zee gaan met een geoliede machine, en er betrokken meedenkende vakmannen aan de slag gaan op hun projecten. We gaan dus ook niet met zomaar iedere ZZP’er in zee. We hebben immers een naam hoog te houden. Onze leden zijn sociaal, communicatief, betrouwbaar, verantwoordelijk en oprecht. Mocht blijken dat we alsnog niet bij elkaar passen, dan zullen in goed overleg het lidmaatschap van de Alliantie ontbinden en afwikkelen. De leden zijn hierin overigens bepalend, omdat zij zich betrokken voelen bij hun alliantie zullen ze het niet accepteren dat de goede naam daarvan in het geding komt