Ketensamenwerking

Ketensamenwerking… een veel gehoorde kreet tegenwoordig.  Ook wel logisch, want de bouw is behoorlijk versplinterd de laatste jaren. Vooral de leidinggevenden horen we veel hierover. Waar blijft de discussie van de vaklieden! Wij willen hier graag gehoor aan geven.

Als je alle disciplines(ketens) kunt laten samenwerken, kom je tot een beter product in een kortere tijd. Ik hoef hier natuurlijk niet uit te leggen wat ketensamenwerking inhoudt, maar volgens mij begint het op de werkvloer. De vaklieden op de werkvloer zijn bepalend voor het eindresultaat, zij zijn degene die de verantwoordelijkheid moeten nemen om zo tot een enorme faalkostenreductie te komen.

Het is vrij simpel, de faalkosten waar we het over hebben zijn gemakkelijk te tackelen, zeker als je in een vroeg stadium bij een project betrokken bent. Wij zijn degene die deze faalkosten zien ontstaan en daarom is het voor ons eenvoudig om hierop in te springen. Het maken van een ‘pull planning’ na de ‘LEAN planning’ moét echt van de werkvloer komen, anders gaat het niet goed en lopen alle vaklieden elkaar in de weg en ontstaan er gevaarlijke situaties.

Een coöperatie als de onze is dé oplossing om gemotiveerde vakmensen op uw project te krijgen. Wij zijn de mensen die verantwoordelijk te werk gaan, want wij hebben er baat bij als het de coöperatie goed gaat. De coöperatie is namelijk van de leden! Wij werken niet dwingend maar motiverend en samenwerken is bij ons al de gewoonste zaak van de wereld.

Wij onderscheiden ons van de gevestigde onderaannemers omdat wij zeer gemotiveerd op de werkvloer staan, wat voor een samenwerking essentieel is. Dat is ook wel logisch want de leden (wijzelf dus) vormen de coöperatie. Een gevestigde onderaannemer neemt het werk aan volgens ketensamenwerking en moet dan alsnog ZZP’ers inhuren om de werkzaamheden te verrichten. Een groot nadeel hiervan is dat deze ZZP’ers niet altijd gemotiveerd zijn en vaak alleen aan zichzelf denken. Het meedenken en probleemoplossend te werk gaan is er echt niet bij, dat voelen zij immers direct in hun inkomsten, waar toch al veel van verdampt is.

Door de vlakke organisatiestructuur zijn wij in staat alle goede eigenschappen van ieder lid voluit te benutten. De kennis in de coöperatie wordt op deze manier ten volle benut, wat resulteert in een kwalitatief hoogstaand eindproduct. Er wordt namelijk geluisterd naar de leden en we nemen samen beslissingen.

Volgens ons moet je als ketenpartner de bestaande organisatiestructuren op zijn kop zetten. Dan ziet de organisatie er uit als een driehoek waar de hoek van naar beneden wijst, in plaats van wat we gewend zijn, op de basis. Op deze manier staan de vaklieden centraal (hier gebeurt ook alles) en is de rest aanvullend. Iets wat in de bouwwereld moeilijk lijkt te realiseren maar wat voor het eindproduct echt het beste is.

Dit alles is voor ons vrij simpel te bewerkstelligen omdat wij een relatief nieuw bedrijf zijn met de nieuwe en moderne bedrijfsfilosofie. Het samenwerken, wat echt de toekomst heeft, is bij ons al in het bedrijf verweven. Als u ons bedrijf ziet als mogelijke partner, gaan wij graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.