afbouw specialisten, gibo wanden

Nieuwe aanwas dankzij ons gildesysteem

De term gilde komt uit de Middeleeuwen. Ambachtslieden en koopmannen waren aangesloten bij een vereniging van mensen die hetzelfde beroep uitoefenden: een gilde. Eenmaal aangesloten bij het gilde konden leden kennis en ervaring uitwisselen en werden er regels opgesteld als richtlijn voor de gilden. Dit eeuwenoude systeem voeren we vandaag de dag nog steeds, en met succes. Want het doel van het gildesysteem dat we binnen Afbouw Alliantie met veel plezier inzetten is opleiden. Het succes kunnen we afmeten aan de nieuwe aanwas dankzij ons gildesysteem.

Gildesysteem in afbouw

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende methoden voor opleidingen, maar in ons vak gaat het met name om de praktijk. Wie graag met zijn handen werkt kiest vaak voor een technisch beroep, praktisch of uitvoerend. Toch willen we denken en doen meer bij elkaar laten komen, iets wat in de loop van de tijd door de industriële revolutie is verdwenen. En wat zijn we blij met de nieuwe aanwas die bij ‘ons gilde’ wil aansluiten. Graag vertellen we je in het kort hoe het gildesysteem in zijn werk gaat in onze afbouwbranche.

Leer-werktraject

Iedereen die een praktische opleiding volgt, richting techniek of bouw, ziet veel disciplines voorbij komen. Jonge mensen weten vaak nog niet goed welk beroep ze gaan kiezen en kunnen in de praktijk ervaring opdoen tijdens stages of een leer-werktraject. Dat is natuurlijk geweldig, want zo kun je makkelijker een beroep vinden dat helemaal bij jou past. Binnen Afbouw Alliantie weten we jonge nieuwe medewerkers enthousiast te maken door gelijk mee te draaien op projecten. Omdat geen één project hetzelfde is, laten we je zoveel mogelijk verschillende locaties zien en draai je mee met jouw leermeester.

De kracht van een coöperatie

Een coöperatie, dat is voor leerlingen in de bouw vaak een nieuw begrip. Je kunt het zien als een vereniging met leden die door hetzelfde beroep aan elkaar verbonden zijn. Eigenlijk precies als het oorspronkelijke gildesysteem uit de Middeleeuwen. Vanuit dat oogpunt is Afbouw Alliantie Coöperatie opgericht. ZZP-ers in de bouw sluiten zich aan bij Afbouw Alliantie, kunnen van elkaar leren en hebben meer zekerheid op werk. Ook voelen zij zich gemotiveerder en hebben ze de backup van collega’s, terwijl ze zelfstandig zijn. Dat is de kracht van een coöperatie.

Gibowanden plaatsen

Massieve gipsblokken binnenwanden, oftewel gibowanden plaatsen is ons werk. Op projecten worden wij ingezet in de afbouwfase en zorgen ervoor dat de gibowanden netjes volgens tekening geplaatst worden. Opdrachtgevers weten ons inmiddels te vinden en zijn tevreden over de aanpak van Afbouw Alliantie. Niet alleen omdat we nakomen wat we zeggen, we werken met plezier en dat merk je op de vloer. Ook leiden we leerlingen op en daardoor creëren we nog meer saamhorigheid binnen de teams.

Kennis overdragen en eigen ontwikkeling

Specialisten in afbouw, dat is wat we zijn. Daarbij komt het overdragen van kennis en ervaring delen met nieuwe aanwas in ons vak. Een prachtige ontwikkeling waar we als coöperatie heel erg trots op zijn en hard aan werken. Door de jaren heen merken we een constante stroom van leerlingen die het vak willen leren. Mooiste vinden we dat we niet alleen het vak bijbrengen, maar de hele cultuur. Van elkaar kunnen leren en jezelf ontwikkelen in een prettige werkomgeving. Zorgen voor plezier op de werkvloer en je volledig willen inzetten voor het beste eindresultaat voor onze opdrachtgevers.

Stappen binnen ons gildesysteem

We kennen verschillende stappen binnen ons gildesysteem. Zo begin je altijd als leerling en van leerling groei je door naar gezel. Niet dat we je loslaten, maar je zult meer zelfstandig werk kunnen gaan uitvoeren en door je ervaring merk je dat dat ook lukt. Altijd kunnen terugvallen op je leermeester is een prettige gedachte. We zien in de praktijk dat het rust geeft en leerlingen krijgen tegelijkertijd veel meer zelfvertrouwen tijdens hun werk. Pas jij in ons gildesysteem dan ben je gegarandeerd van een mooie toekomst. Door je leermeester word je jarenlang op de achtergrond begeleid tot je zelf klaar bent om nieuwe aanwas op te leiden. De stap van gezel naar leermeester kan jaren duren en juist dat geeft het kwaliteitsniveau binnen Afbouw Alliantie Coöperatie aan.

Ons gildesysteem werkt

Lijkt het jou leuk om jouw kwaliteiten in de afbouw te gaan ontwikkelen? Dan weten we zeker dat ons gildesysteem ook voor jou werkt. Kom gerust eens praten met onze specialisten in gipswanden plaatsen. Luisteren, leren en doen. Dat is onze aanpak voor jouw toekomst. Neem contact op met Roel van Leeuwen, jouw eerste contactpersoon binnen het gildesysteem van Afbouw Alliantie.

werken leren binnen ons gildesysteem

Gilde | bron Wikipedia

Partnerbedrijven