afbouw specialisten, gibo wanden

Waarom we als coöperatie maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gebruiken we voor het gemak de afkorting MVO. Een niet onbekend begrip dat de afgelopen jaren in vrijwel elke branche of beroepsgroep op de agenda staat. Ook binnen Afbouw Alliantie werken we vanuit een MVO-uitgangspunt. Niet heel bijzonder, want dat doen we eigenlijk al jaren. Maar nu vinden we het belangrijk om er toch een beetje extra aandacht aan te geven. We leggen graag uit waarom we als coöperatie maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De basisprincipes van MVO

In de media wordt heel veel gesproken en gepubliceerd over MVO. Vaak gaat het dan over maatschappelijke projecten, duurzaamheid en op een verantwoorde manier winst behalen. De basisprincipes van MVO zijn People, Planet en Profit. We proberen zo verantwoord mogelijk te ondernemen, de planeet zo min mogelijk te belasten en de winst mag niet ten koste gaan van anderen en wordt vaak geïnvesteerd in goede doelen of nieuwe duurzame initiatieven. Met elkaar zorgen we voor een gezonde economie waarbij mensen en milieu geen schade oplopen. Maar hoe zien we dat in relatie tot ons werk in de afbouw?

Normaalste zaak van de wereld

Afbouw Alliantie is een transparante coöperatie waar we met elkaar projecten uitvoeren in de afbouwfase. Omdat we met ZZP-ers in de bouw werken die zich vrijwillig bij onze coöperatie aansluiten merken we een hoge mate van betrokkenheid. We zijn een goede en betrouwbare club om voor en mee te werken. Ben je bij ons aangesloten, dan ben je lid van Afbouw Alliantie. Daarmee creëren we steeds meer betrokkenheid en zien we onze coöperatieve onderneming ook echt groeien. Bijdragen aan plezier op de werkvloer, goed met elkaar communiceren, onderling respect en een scherpe blik houden op het werk dat we afleveren. Wij voelen ons prettig in een maatschappelijk verantwoorde samenwerking met onze leden, richten ons op elkaars ontwikkeling en groei en laten je niet in de kou staan.

Garantie op werk

Juist omdat er een zware druk op de bouwsector ligt, simpelweg omdat er heel veel vraag naar gespecialiseerde bouwers is, maken we het overzichtelijk. Afbouw Alliantie zorgt voor de opdrachten en garandeert opdrachtgevers dat het werk door gemotiveerde mensen gedaan wordt. In opdracht van aannemers voeren we projecten uit waar massieve gipsblokken binnenwanden, oftewel gibowanden geplaatst worden. Jij als ZZP-er in de afbouw sluit je aan bij onze coöperatie en daarmee weet je dat er werk voor je is. Zelf hoef jij je daar niet druk om te maken. Deze manier van werken is voor bijna alle ZZP-ers in de bouw ideaal, omdat je veel administratieve handelingen zelf niet hoeft te doen. Dat regelt Afbouw Alliantie voor je. Wel heb je de zekerheid van inkomen en daarmee is jouw financiële deel afgedekt.

Investeren in de toekomst

Bijkomend voordeel van aangesloten zijn bij Afbouw Alliantie is het toekomstplaatje. Omdat we vooruit kijken, bouwen we aan een nog bredere positie als coöperatie. We investeren in de toekomst door winst op een slimme manier te gebruiken, processen te verbeteren en lokale coöperaties op te zetten. Stilzitten is er niet bij, want we denken altijd aan ‘de volgende stap’. Ook dat is MVO, want we zorgen dat we een economisch gezonde coöperatie zijn. Als zelfstandige in de afbouw moet je je graag bij ons willen aansluiten. Ben je eenmaal betrokken, dan is er ruimte voor ontwikkeling en groei. Denk aan het gildesysteem waar we jonge mensen een prachtig leer-werktraject aanbieden, puur gericht op de toekomst. Lange termijn denken, lange termijn samenwerkingen met opdrachtgevers, maar zeker ook lange termijn relaties met onze leden. Dat zijn de belangrijkste doelstellingen van Afbouw Alliantie.

Ontwikkeling en groei

Opdrachtgevers kennen Afbouw Alliantie als een betrouwbare partij om mee samen te werken, zijn tevreden en komen bij ons terug. Terugkijkend op het basisprincipe “People” binnen MVO, doen we het heel goed. Elke dag met plezier kunnen werken, afspraken nakomen, goed communiceren met elkaar en trouw blijven aan je vak. Dan zie je de persoonlijke groei en ontwikkeling van mensen waar we binnen onze coöperatie zo graag aan blijven werken.

Verantwoord materiaalgebruik

Bijna vanzelfsprekend kijken we binnen Afbouw Alliantie ook naar de materialen die we gebruiken. Verantwoord hergebruik of recyclen is standaard geworden. Zo is het gips waar wij de wanden mee bouwen oneindig recyclebaar. De houten (wegwerp) pallets waar de gipsblokken op geleverd worden gaan retour naar de fabrikant voor hergebruik. Ook folie om de blokken op de pallets waterdicht mee te sealen voor transport, wordt gescheiden ingeleverd voor recycling. Tot slot zien we erop toe dat de woon-werkafstanden zoveel mogelijk worden beperkt. Doordat onze regionale coöperaties echt lokaal hun werkzaamheden verrichten betekent dat minder reistijd voor onze mensen en minder brandstofverbruik.

Samenwerken met Afbouw Alliantie

Binnen MVO wordt de term duurzaam veel gebruikt. Duurzaam is bijvoorbeeld iets waar je lang plezier van hebt. Wij kunnen dat vertalen naar duurzame samenwerkingen die we opzetten met opdrachtgevers en ZZP-ers. Samenwerking waar alle partijen lang en goed van kunnen profiteren. Win-win situaties. Geen massa, maar juist de expertise naar voren halen. Dat is het grote voordeel van samenwerken met Afbouw Alliantie. Menselijke aanpak, hoge mate van betrokkenheid door lokale coöperaties en een gelijkwaardige ondernemingsvorm waarin we samenwerken aan de toekomst. Meer ‘MVO’ kunnen we niet afsluiten.

Contactpersoon voor opdrachtgevers en zelfstandige afbouwspecialisten is Roel van Leeuwen, oprichter van Afbouw Alliantie. 

netwerk afbouw alliantie cooperatie

volg onze updates ook op LinkedIn

Partnerbedrijven