afbouw specialisten, gibo wanden

Ketensamenwerking

De bouwsector heeft lange tijd bekend gestaan door de sterke versplintering. Kwaliteit ging verloren en afspraken nakomen was een kriem voor bouwbedrijven. Tekort aan goed personeel, ieder voor zich en duidelijk gebrek aan verbinding. Dat vraagt om actie en precies daarom richten wij ons binnen Afbouw Alliantie op ketensamenwerking, waarbij je alle disciplines (ketens) aan elkaar koppelt en de verbinding hierin zoekt. Gevolg is een beter product opleveren in een kortere tijd. Efficiëntie in samenwerken noemen wij dat.  

Effect van ketensamenwerking

Het is altijd fijn als termen binnen een vakgebied worden toegelicht en dat geldt ook voor ketensamenwerking. Als je alle disciplines(ketens) kunt laten samenwerken, kom je tot een beter product in een kortere tijd. Ketensamenwerking begint het op de werkvloer waar vaklieden bepalend zijn voor het eindresultaat en hun verantwoordelijkheid moeten nemen, om zo tot een enorme faalkostenreductie te komen. Faalkosten zijn op zich makkelijk te tackelen, maar wel als je het hele project van A tot Z overziet en dissonanten in de begroting vroegtijdig ziet ontstaan. Afbouw Alliantie houdt altijd vinger aan de pols en springen direct in als we eventuele faalkosten vermoeden. Hiervoor maken we een LEAN planning en een PULL planning en daarvoor staan we in direct contact met de werkvloer. Efficiënt werken en kostenbeheersing zijn belangrijke aandachtspunten binnen ons werkveld.

Vakmensen in de afbouw 

Een coöperatie als de Afbouw Alliantie werkt van twee kanten positief. U bent als opdrachtgever verzekerd van gemotiveerde vakmensen op uw project en de ZZP-er weet waar hij aan toe is en kan vol overgave zijn vak uitoefenen. Laten we daar nog een derde kant aan toevoegen, want als Afbouw Alliantie zijn wij natuurlijk ontzettend gebaat bij een solide netwerk van gespecialiseerde professionals. 
De Afbouw Alliantie Coöperatie staat voor vakwerk van gemotiveerde professionals, een solide netwerk dat zich continue uitbreidt en tevreden klanten die graag bij ons terugkomen.
afbouw alliantie samenwerken en veiligheid

Onderscheidend vermogen binnen de keten

Ten opzichte van de gevestigde onderaannemers onderscheiden wij ons op de inzet van ZZP-ers die  altijd enthousiast en vakgedreven zijn. Plezier in het werk heeft vaak te maken met rust in het hoofd. Dat je als ZZP-er nog veel meer aan je hoofd hebt dan dagelijks je vak uitoefenen, begrijpen wij als geen ander. Wij vinden het als coöperatie dan ook een meerwaarde dat wij kunnen putten uit een netwerk van aangesloten ZZP-ers op wie wij kunnen bouwen. Vervolgens komt er een mooie opdracht voorbij voor afbouw of het plaatsen van gibo wanden, waar we vanuit Afbouw Alliantie onbezorgd een offerte voor kunnen uitbrengen. De inzet van vakkennis is namelijk gegarandeerd door de aangesloten zelfstandigen binnen de coöperatie.

Afbouw Alliantie als opdrachtgever

Binnen Afbouw Alliantie kennen we een vlakke organisatiestructuur en daardoor zijn wij in staat alle goede eigenschappen van ieder lid optimaal te benutten. Wij zijn een belangrijke opdrachtgever voor de ZZP-er die zich aan onze coöperatie verbindt en dat ervaren alle partijen. De kennis van onze leden, gecombineerd met een gezonde dosis werklust, resulteren in een kwalitatief hoogstaand eindproduct. Wij luisteren naar onze leden, staan open voor ideeën en nemen gezamenlijk beslissingen. Dat werkt niet alleen prettig, maar levert ook op onze beurt tevreden opdrachtgevers op.

Faciliteren

Als je het ons vraagt mag je de boel soms best een beetje opschudden. Ketenpartner zijn betekent dan bijvoorbeeld dat we de bestaande organisatiestructuren feitelijk op zijn kop zetten. Dat geeft nieuwe inzichten en daarmee zetten we dan niet onszelf, maar de vaklieden centraal. Zij voeren tenslotte het werk uit en alle overige zaken zijn aanvullen. Onmisbaar is de rol van de Afbouw Alliantie als we kijken naar het faciliterende deel; wij maken mogelijk dat ZZP-er, vakgebied, vraag uit de markt en eindklant samenkomen.

Samenwerken binnen de keten

Zonder al te veel moeilijke woorden proberen wij duidelijk te maken waar Afbouw Alliantie voor staat en waar u als klant op kunt rekenen in een samenwerking. Geen moment twijfelen wij aan de kracht van onze coöperatie, de inzet van de leden en het kwalitatief hoogstaande eindresultaat dat we met elkaar neerzetten. Gaan we zaken doen? Dan graag zonder moeilijke woorden, maar wel met veel genoegdoening voor alle partijen en natuurlijk, resultaat. 
 
Partnerbedrijven