Wat is een coöperatie

Een coöperatie is een vorm van ondernemen waarbij de krachten gebundeld worden om meer resultaat te boeken door de verbinden te zoeken in het netwerk. Afbouw Alliantie Coöperatie bestaat uit leden die zich hebben aangesloten om met elkaar werkzaamheden in de bouw uit te voeren. Specialisten op het gebied van het leveren, plaatsen en afwerken van gibo wanden en complete afbouw komen samen in een netwerk dat zich continu aan het ontwikkelen is. Niet alleen in groei, maar zeker ook in de onderlinge betrokkenheid en in kwaliteit. Dat is dan ook het onderscheidend vermogen van Afbouw Alliantie. Professionele ZZP’ers die gemotiveerd te werk gaan binnen een samenwerkingsvorm en gezamenlijke doelen nastreven. Voor Afbouw Alliantie zijn dat: plezier hebben in het werk, goed georganiseerde projecten en een tevreden opdrachtgever.

Voordelen voor de zelfstandig ondernemer

Met elkaar kunnen we meer bereiken, staan we sterker en zijn we minder kwetsbaar dan als eenmanszaak. Kijk maar naar de risico’s die je loopt als je zelfstandig werkt, de verzekeringen die je nodig hebt en de investeringen waar je soms niet omheen kunt. Dan is het deelnemen in een coöperatie helemaal zo gek nog niet. Want ook binnen Afbouw Alliantie zien we het belang van het ondernemen als collectief en faciliteren daarin.  

Voordelen voor de opdrachtgever

Binnen onze coöperatie zien we het gezamenlijk belang, de inzet en het resultaat alleen maar toenemen naarmate we onszelf verder ontwikkelen. We halen mooie projecten binnen, betrekken steeds meer zelfstandigen bij onze club en breiden daardoor uit in kwalitatief hoogwaardige kennis. Direct resultaat hiervan zie je terug in het werk dat we opleveren en daar zijn onze opdrachtgevers ons dankbaar voor. Veel bouwbedrijven en onderaannemers zijn huiverig geworden om zaken te doen met ‘de kleine zelfstandige’ omdat zij niet weten waar zij aan toe zijn. Bij Afbouw Alliantie kunnen we met de inzet van onze leden kwaliteit en continuïteit garanderen.

Voordelen voor Afbouw Alliantie

Met de structuur van onze coöperatie anno 2021, de bak aan ervaring die we kunnen bieden en de manier waarop het als collectief loopt is geweldig. Dat steken we ook echt niet onder stoelen of banken, nee dat schreeuwen we liever van de daken. We hebben ook echt lol in ons werk om dat het gewoon lekker loopt. Dat gaat niet zomaar en daar moeten we met elkaar elke dag hard voor werken, maar onze organisatie staat als een huis. Eén van de grootste voordelen voor Afbouw Alliantie is een goed imago want daarmee willen we nog meer opdrachtgevers bereiken in de nabije toekomst.

Projecten